Centre de Visitants – Ajuntament de l’Estany

Situat a una part de les antigues dependències del monestir de Santa Maria de l’Estany, el centre de visitants ofereix informació sobre els recursos i serveis turístics i culturals del municipi, alhora que posa en valor el patrimoni arqueològic, històric, arquitectònic, artístic i etnològic de l’Estany a través del seu paisatge.
Plaça del Monestir 4. L'Estany
Barcelona

Ecomuseu del Moianès – Consorci del Moianès

Camins de pedra. Camins vells i savis, han vist traginar la pedra amunt i avall. L’han treta dels camps per fer-ne marjades i barraques de vinya, basses de molins i poues de gel. El Moianès està tenint molta cura del seu patrimoni. Els pobles, la indústria i les infraestructures han crescut en la mida justa. Les pedres antigues s’han respectat. I ara s’ensenyen i s’expliquen a través de l’Ecomuseu del Moianès, una iniciativa que busca revaloritzar el patrimoni pre-industrial del Moianès per convertir-lo en un producte turístic, cultural, mediambiental, econòmic i social que té les portes obertes a tothom!
Carrer de les Joies, 11-13. Moià
Barcelona

On és l'estany de l'Estany?

, ,

 • Molts nouvinguts que arriben al poble per primera vegada es fan la mateixa pregunta: on és l’estany? N’hi ha hagut mai cap? I si és així, què se n’ha fet de l’aigua? Només hi ha una manera de saber-ho: visita l’Estany i descobreix-ho per tu mateix! Una oportunitat única de veure com la capacitat humana és capaç de transformar el territori en funció de les necessitats i la tecnologia. Atreveix-te a passejar per la història i el paisatge cultural de l’Estany! Us convidem a emocionar-vos i omplir els sentits de cultura i natura!
 • Informació addicional: 

  Si vens a l’estany no et pots perdre:
  El Centre de Visitants: l’espai d’interpretació del territori, punt d’informació turística i porta d’accés als itineraris pel municipi.
  La Mina de desguàs de l’antic estany: gran obra d’enginyeria del segle XVIII, construïda per dessecar l’estany i que encara fa la seva funció, 425 metres de llargada sota terra, de pedra seca i volta de canó. Radial de l’ecomuseu del Moianès.
  Passejar pels itineraris naturals del municipi: Tres rutes: Domini de l’aigua, domini de la terra i itinerari de les fonts.

 • Calendari: Tot l’any.
 • Preu: a partir de 2 €. - Menors de 7 anys gratuït. - Tarifes especials per a grups // tarifes concretes per a cada modalitat de visita.
 • El preu inclou: Es pot triar entre: 1.- visita guiada al centre de visitants 2.- visita guiada al centre de visitants i mina de desguàs 3.- visita guiada al centre de visitants, mina i un dels tres itineraris
 • Ubicació: Plaça del Monestir, 4, l'Estany
 • Durada: Visites guiades que poden oscil·lar entre 1 h 15’ o 3 hores (depenent del tipus de visita que s’esculli i el nombre de persones que conformin els grups)
 • Dificultat: Baixa
 • Accessibilitat: Si, (El Centre de visitants), però la mina i el recorregut no estan coberts al 100%.
 • Adreçat a: ,
→ Calcula la ruta