Espai Hemalosa – Ecomuseu del Moianès

La fàbrica Hemalosa de Santa Maria d'Oló va començar a funcionar el 1924 i va tancar el 1995. El 2017 es va rehabilitar i va passar a ser un equipament que engloba l'Ecomuseu del Moianès, un gran auditori i dues sales polivalents.

L'Ecomuseu està format per un punt d'informació i l'exposició "Oló, a ritme de teler", que permet descobrir la història del poble fent èmfasi amb el procés d'industrialització que va viure. En l'exposició es poden veure peces originals relacionades amb el treball tèxtil, dos telers restaurats i un audiovisual d'entrevistes als antics treballadors de la fàbrica Borràs i Hemalosa.

Plaça Catalunya, s/n. Santa Maria d'Oló
Barcelona

Oló a ritme de teler

, , ,

  • El radial de Santa Maria d'Oló, a través de l'exposició "Oló a ritme de teler", explica com el poble va passar de ser un indret preindustrial a nivell domèstic a una població totalment industrialitzada a partir de l'establiment de dues fàbriques tèxtils, Borràs i Hemalosa, que van canviar la història dels olonencs.
  • Informació addicional: 

    Durant la dècada dels vint, aquestes dues fàbriques van fer que s'establís la població de Santa Maria d'Oló i que en determinades èpoques fins i tot augmentés. Com si es tractés d'una colònia tèxtil, els dos propietaris de les fàbriques van impulsar nous serveis i infraestructures a la vegada que controlaven les iniciatives promogudes.

  • Calendari: Durant tot l'any es fan visites concertades a l'espai Hemalosa "Oló a ritme de teler" - Ecomuseu del Moianès.
  • Ubicació: Espai Hemalosa
  • Adreçat a: 
→ Calcula la ruta