Ecomuseu del Moianès – Consorci del Moianès

Camins de pedra. Camins vells i savis, han vist traginar la pedra amunt i avall. L’han treta dels camps per fer-ne marjades i barraques de vinya, basses de molins i poues de gel. El Moianès està tenint molta cura del seu patrimoni. Els pobles, la indústria i les infraestructures han crescut en la mida justa. Les pedres antigues s’han respectat. I ara s’ensenyen i s’expliquen a través de l’Ecomuseu del Moianès, una iniciativa que busca revaloritzar el patrimoni pre-industrial del Moianès per convertir-lo en un producte turístic, cultural, mediambiental, econòmic i social que té les portes obertes a tothom!
Carrer de les Joies, 11-13. Moià
Barcelona

Visita el Rentador de la llana del Roquer

, , ,

 • Què deu ser un rentador de llana? Només hi ha una manera de saber-ho: anar al poble de Castellterçol i visitar el rentador de llana del Roquer.
  Es tracta d’una bellíssima construcció que servia de safareig, tant de llana com de roba, i que entre els segles XVI i XIX va estar en funcionament.
  Avui dia estem acostumats a trobar-nos la roba a la botiga, però antigament calia tractar la llana un cop s’havien esquilat les ovelles per ser filada i teixida. Una història fascinant que t’endinsarà en el món flonjo de la llana i et transportarà enrere en el temps, a una època on es feien servir paraules com “batuda”, “estovar”, “pica de pedra” o “bales”.
 • Informació addicional: 

  Antigament s'hi rentava la llana i posteriorment la roba. El Roquer, que es troba situat sota d'una bauma, és una construcció ben singular de 100 metres quadrats de superfície, feta de pedra amb volta de mig punt amb dovelles de pedra picada que formen un arc. Aquesta volta de pedra en forma un altra, d’uns 10 metres de diàmetre, que arriba fins el fons de la bauma. Com que es necessitava molta aigua, es va construir a tocar de la riera de Fontscalents.

 • Calendari: Tot l’any. Visites concertades trucant al Consorci del Moianès: 93 830 14 18 / ecomuseu@consorcidelmoianes.cat
 • Preu: 3€ per adult (menors de 12 anys gratuït). En el cas de grups si no arriben a 10 persones el preu serà de 30€.
 • El preu inclou: Visita al Rentador de llana. Visita opcional a les Poues de la Ginebreda.
 • Durada: 1 hora
 • Adreçat a: ,
→ Calcula la ruta
 • Com arribar en cotxe:
  Per accedir-hi cal fer-ho des de la carretera C-59. Es troba situat al darrera del polígon industrial El Vapor, a l’altre costat de la riera de Fontscalents.